Bart Tydgat, voorzitter

Bart (°10/5/1977) speelde al toneel van kindsaf, dixit zijn moeder.En nu nog steeds, dixit zijn echtgenote en actrice-regisseuse-penningmeester Lieve Deblauwe, waarmee hij 3 kinderen heeft.

Naast zijn vaderrol en drukke job als zelfstandig thuisverpleger heeft Bart niet bepaald de meest voor de hand liggende hobby's : bier brouwen, wijnmarathons lopen in Bordeaux en toneel spelen. Hij deed dan ook al ervaring op bij de toneelgroep van West-Vleteren alvorens in 2006 toe te treden tot Met Hert & Ziel en rollen als cowboy, zoon, politieagent, homo, maffialid, schapenherder mét fluit… voor z’n rekening nam.
In 2017 vertolkte hij de zwaarste hoofdrol tot dan toe (221 replieken, bestaande uit 1 woord tot 10 zinnen na elkaar) als cafébaas van De blauwe chicon, waarvoor hij zelf ook het verhaal bedacht.
In 2018 speelde hij een thuisverpleger (van toeval gesproken) en in 2019 kroop hij in de huid van homofiele Schot, inclusief rokje. Of er nu iets onder zat of niet, zal eeuwig een mysterie blijven ...
In 2021 volgt het vervolg op Happy & Ding uit 2018, maar de thuisverpleger is niet meer van de partij. Bart natuurlijk wel, maar hoe ... daarvoor komt u best kijken.

Als voorzitter van de toneelgroep vindt Bart het zijn taak om telkens de bar te sluiten. Iets wat hij elke keer opnieuw plichtsbewust doet. Hik.

 

© Met Hert & Ziel Wijtschate
Cooked & Spiced by Tasty Creations
Powered by LMD

LMD