Henk Debal, secretaris & regisseur

Henk (°4/2/1974) neemt sinds 1994 heel uiteenlopende rollen voor z’n rekening : pastoor, pater, bruidegom, homo, cowboy, allochtoon, politieagent, travestie, prins Filip, God en zelfs kikker ! 

Naast de lokale Sint-Maarten (zo weet u nu ook wie achter de baard zit) is Henk ook secretaris van de toneelgroep en neemt hij de algemene leiding op zich.
Na het volgen van een regiecursus in 2010 is hij ook de vaste regisseur (samen met Lieve Deblauwe) en huisschrijver. Na 11 komische toneelstukken, 2 theaterwandelingen en een moorddiner, is hij bezig met het schrijven van z'n 12e komedie. Zijn toneelstukken worden ook elders in Vlaanderen geregeld opgevoerd (Gent, Antwerpen, Hasselt, ...).
Alsof dat alles nog niet genoeg is, houdt hij ook van gastronomie (nee, het is geen bierbuikje) en verre reizen. Om daar aan z'n toneelstukken te schrijven. Onder andere.

In 2018 nam hij na lange tijd nog eens de hoofdrol voor z'n rekening als de 83-jarige Happy in "Happy & ding ".  In 2019 nam hij terug één van z'n favoriete rollen op als Arabier en in 2021 kruipt hij voor de 2e keer in de huid van de norse Happy in "Happy & ding 2".

© Met Hert & Ziel Wijtschate
Cooked & Spiced by Tasty Creations
Powered by LMD

LMD